Callantsoog is een mooie badplaats gelegen in de kop van Noord-Holland, direct aan de Noordzee. De badplaats heeft een prachtig breed & schoon zandstrand met een blauwe vlag. Er zijn maar liefst zes strandpaviljoens te vinden met elk zijn eigen sfeer en keuken. Het gezellige centrum van Callantsoog ligt direct achter de duinen. Op het Dorpsplein is vaak wat leuks te beleven zoals de Paasmarkt op Tweede Paasdag, het muziekfestival Oog op Pop en de dorpskermis in de zomer. Er zijn tal van restaurants waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren. Ook zijn er allerlei boutique winkeltjes waar je lekker kunt shoppen of op zoek kunt gaan naar een leuk souvenir.

Actief in de natuur

Tegenover de B&B is natuurgebied ‘Het Kooibos’ gelegen waar je mooi kunt wandelen. Er zijn bijzondere planten te vinden en in het seizoen is er elke woensdagochtend een wandeling onder begeleiding van een gids mogelijk.

Het nabijgelegen natuurreservaat Het Zwanenwater is ook absoluut een bezoek waard. Hier leven meer dan 120 bedreigde plant- en diersoorten. Het is een belangrijke pleisterplaats voor trekvogels. Ook kun je er mooie vlinders vinden, de zandhagedis en wilde orchideeën. Het gebied grenst aan duin en zee, wordt beheerd door Natuurmonumenten en is uitgeroepen tot stiltegebied. Het is (deels) toegankelijk voor publiek. Er zijn twee wandelroutes, 1 van 2,5 km en 1 van 5 km. Ook door natuurgebied De Zandpolder en Nollenland van Abbestede kun je mooie routes wandelen en genieten van het Noord-Hollandse polderlandschap. In het voorjaar staat de regio vol met kleurrijke bollenvelden.

Je kunt vanuit Callantsoog via het fietspad door de duinen zowel zuidelijker als noordelijker fietsen. Zo ben je al vrij snel in Julianadorp & Den Helder, waar je ook weer een bezoek kunt brengen aan bijvoorbeeld Het Marine Museum en Het Reddingsmuseum. Ook recreatiegebied De Helderse Vallei is een aanrader voor een mooie wandeling. Historie vindt je o.a. bij Fort Kijkduin en Willemsoord. Als je vanuit Callantsoog noordelijker gaat dan fiets je eveneens een prachtige route via Petten en Sint Maartenszee naar Camperduin, Groet en Schoorl. Onderweg zijn volop mogelijkheden om lekker van het uitzicht te genieten of ergens een kop koffie te gaan drinken.

Ook leuk in de omgeving

Hierbij een opsomming van andere leuke plekjes in de buurt die een bezoekje waard zijn: